Raugo pica 🍕

namine_pica_su_raugu
Po truputį bandau susidraugauti su raugu. Kaip jį pasigaminti, dalinausi anksčiau, galite paskaityti čia - Duonos raugas. Raugas yra draugiškas sveikatai, tad nusprendžiau, kad jis būtų puiki alternatyva sausoms mielėms, kurias naudoju tikrai labai dažnai. 

Penktadieninis picos kepimas, tai jau mūsų šeimos tradicija, kuri tęsiasi gal jau apie 7-8 metus. Anksčiau kepdavau pagal šį receptą, su sausomis mielėmis - Naminis picos padas 🍕. Po ilgo ieškojimo atradau sau tinkamą tešlos su raugu receptą, tai nusprendžiau pasidalinti ir jumis. 

Reikės:
  • 300ml vandens;
  • 100g raugo;
  • 500g miltų;
  • 10g druskos;
  • 10ml alyvuogių aliejaus.

Pirmiausia į indą pilame vandenį ir į jį įmaišome raugą. Tada supilame visus miltus, alyvuogių aliejų ir išmaišome iki vientisos masės, kad nebeliktu sausų miltų. Uždengiame indą rankšluostėliu ir paliekama ramiai pastovėti apie pusvalandį. 

Po pusvalandžio į tešlą beriame druską ir viską išminkome. Uždengiame rankšluostėlių ir paliekame ramiai pastovėti apie valandą.

Po valandos vėl tešlą išminkome, uždengiame rankšluostėliu. Taip kartojame apie 3-4 kartus, kas valandą. 

Po šių 3-4 minkymų, tešlą padaliname į dvi dalis ir perkeliame į plastikinius indelius su dangteliais. Indelius reikia ištepti aliejumi, kad tešla prie jų neprikibtų. Juos perkeliame į šaldytuvą. Aš šaldytuve tešlą laikau apie 1-2 paras. 

Kepimas:

Prieš kepimą, visada gerai įkaitinu orkaitę (apie 1val.). Mano orkaitė įkaita iki 230 laipsnių. Aš naudoju picos akmenį, jį dedu į dar vėsią orkaitę. Orkaitės programa - kaitinimas iš viršaus + vėjelis. 

Picos tešlą išimu iš šaldytuvo, kai jau pradeda kaisti orkaitė. Suformuoju picos padą, dedu ant jo padažą ir sūrį, pašaunu į orkaitę, laukiu, kol viskas gražiai apskrunda. Tada ištraukiu picą, sudedu visus norimus priedus ir dar kelioms minutėms perkeliu į orkaitę. 

Patarimai:

Picą geriausia yra kepti orkaitės aukščiausioje padėtyje (apie 10cm nuo viršaus).

Jeigu norite traškios, picos, galite įdėti į apatinę orkaitės lentyną skardą ir įpilti vandens. Nuo garų susidarys traški plutelė, o pati pica nebus sausa. 

tešlai minkyti naudoju Stretch and Folds techniką, šiame video galite pažiūrėti, kaip tai atrodo - tešlos minkymas.

 

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.