Raugo pica 🍕

- 300ml vandens;
- 100g raugo;
- 500g miltų;
- 10g druskos;
- 10ml alyvuogių aliejaus.
Pirmiausia į indą pilame vandenį ir į jį įmaišome raugą. Tada supilame visus miltus, alyvuogių aliejų ir išmaišome iki vientisos masės, kad nebeliktu sausų miltų. Uždengiame indą rankšluostėliu ir paliekama ramiai pastovėti apie pusvalandį.
Po pusvalandžio į tešlą beriame druską ir viską išminkome. Uždengiame rankšluostėlių ir paliekame ramiai pastovėti apie valandą.
Po valandos vėl tešlą išminkome, uždengiame rankšluostėliu. Taip kartojame apie 3-4 kartus, kas valandą.
Po šių 3-4 minkymų, tešlą padaliname į dvi dalis ir perkeliame į plastikinius indelius su dangteliais. Indelius reikia ištepti aliejumi, kad tešla prie jų neprikibtų. Juos perkeliame į šaldytuvą. Aš šaldytuve tešlą laikau apie 1-2 paras.
Kepimas:
Prieš kepimą, visada gerai įkaitinu orkaitę (apie 1val.). Mano orkaitė įkaita iki 230 laipsnių. Aš naudoju picos akmenį, jį dedu į dar vėsią orkaitę. Orkaitės programa - kaitinimas iš viršaus + vėjelis.
Picos tešlą išimu iš šaldytuvo, kai jau pradeda kaisti orkaitė. Suformuoju picos padą, dedu ant jo padažą ir sūrį, pašaunu į orkaitę, laukiu, kol viskas gražiai apskrunda. Tada ištraukiu picą, sudedu visus norimus priedus ir dar kelioms minutėms perkeliu į orkaitę.
Patarimai:
Picą geriausia yra kepti orkaitės aukščiausioje padėtyje (apie 10cm nuo viršaus).
Jeigu norite traškios, picos, galite įdėti į apatinę orkaitės lentyną skardą ir įpilti vandens. Nuo garų susidarys traški plutelė, o pati pica nebus sausa.
tešlai minkyti naudoju Stretch and Folds techniką, šiame video galite pažiūrėti, kaip tai atrodo - tešlos minkymas.