Varškės pyragas 🍰

pyragas_su_varske

Retai kada kepu pyragus su varške. Tiesą pasakius, varškę išvis naudoju retai. Kažkaip neišeina man su ja susidraugauti, bet bandau.

Šį kartą užsimaniau išsikepti įdomesnį pyragą. Tai va, gavosi 2 sluoksnių skanėstas. Apatinis sluoksnis purus, bet tuo pačiu ir drėgnas. Viršutinis - varškės sluoksnis, citrinos rūgštelė persipina su aguonomis. 

Drąsiai galiu teigti, kad šis pyragas yra rudeniškas patiekalas 🍂 Sotus, skanus ir jo gaunasi daug (vos tilpo į 20cm, skersmens pyrago formą).

Manau, kad jį kepsiu dar ne kartą, tad siūlau ir jums išbandyti 🙂

INGREDIENTAI:

Pyrago pagrindui:

  • 3 dideli kiaušiniai
  • 250g miltų
  • 100g cukraus
  • 1,5a.š. kepimo miltelių;
  • 2a.š. vanilinio cukraus
  • 150g sviesto
  • 2v.š. grietinės

Varškės masei:

  • 800g varškės
  • 3v.š. grietinės
  • 3 kiaušiniai
  • 150g cukraus
  • 1 citrina
  • 2a.š. maltų aguonų

GAMINIMO EIGA:

  • Pirmiausia pasiruošiame pyrago pagrindą. Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
  • Po vieną įplakame kiaušinius.
  • Įmaišome grietinę, miltus ir kepimo miltelius.
  • Gaminame varškės sluoksnį. Į dubenį dedame varškę, grietinę, cukrų ir kiaušinius, įspaudžiame citrinos sultis ir viską gerai suplakame.
  • Įmaišome aguonas.
  • Varškės masę dedame ant paruoštos pyrago tešlos.
  • Kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 1val. laiko. Išėmus iš orkaitės leidžiame visiškai atvėsti ir tik tada skanaujame. 
lengvas_receptas

SKANAUS!

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.