Varškės pyragas 🍰
Retai kada kepu pyragus su varške. Tiesą pasakius, varškę išvis naudoju retai. Kažkaip neišeina man su ja susidraugauti, bet bandau.
Šį kartą užsimaniau išsikepti įdomesnį pyragą. Tai va, gavosi 2 sluoksnių skanėstas. Apatinis sluoksnis purus, bet tuo pačiu ir drėgnas. Viršutinis - varškės sluoksnis, citrinos rūgštelė persipina su aguonomis.
Drąsiai galiu teigti, kad šis pyragas yra rudeniškas patiekalas 🍂 Sotus, skanus ir jo gaunasi daug (vos tilpo į 20cm, skersmens pyrago formą).
Manau, kad jį kepsiu dar ne kartą, tad siūlau ir jums išbandyti 🙂
INGREDIENTAI:
Pyrago pagrindui:
- 3 dideli kiaušiniai
- 250g miltų
- 100g cukraus
- 1,5a.š. kepimo miltelių;
- 2a.š. vanilinio cukraus
- 150g sviesto
- 2v.š. grietinės
Varškės masei:
- 800g varškės
- 3v.š. grietinės
- 3 kiaušiniai
- 150g cukraus
- 1 citrina
- 2a.š. maltų aguonų
GAMINIMO EIGA:
- Pirmiausia pasiruošiame pyrago pagrindą. Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
- Po vieną įplakame kiaušinius.
- Įmaišome grietinę, miltus ir kepimo miltelius.
- Gaminame varškės sluoksnį. Į dubenį dedame varškę, grietinę, cukrų ir kiaušinius, įspaudžiame citrinos sultis ir viską gerai suplakame.
- Įmaišome aguonas.
- Varškės masę dedame ant paruoštos pyrago tešlos.
- Kepame įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 1val. laiko. Išėmus iš orkaitės leidžiame visiškai atvėsti ir tik tada skanaujame.
SKANAUS!