Sultinio bandelės
Aš labai mėgstu sūrius patiekalus, tai šios bandelės, kaip tik mano skonio. Pusryčiams jos tinka idealiai. Su sviestu, kiaušiniais ir šviežiais agurkais...
Planuoja šias bandeles pasiimti į kelionę. Bus, kaip užkandis. Manau, kad ir prie sriubos jos puikiai tiktu :)
INGREDIENTAI:
- 1 stiklinės sultinio (~230 mililitrų)
- 1 a. š. cukraus
- 1 a. š. druskos
- 7 g. sausų mielių
- 2,5 stiklinės miltų
- 1 v. š. aliejaus
- 1 kiaušinis
GAMINIMO EIGA:
- Jeigu sultinį gaminate iš kubelio, užpilkite jį karštu vandeniu, ištirpinkite ir leiskite atvėsti iki kol taps drungnas. Jeigu turite naminio sultinio, pašildykite jį, bet stebėkite, kad nebūtų karštas.
- Į šiltą sultinį supilame mieles ir cukrų, išmaišome ir palaukiame maždaug 10-15 minučių, kol suputos.
- Miltus sumaišome su druska, supilame sultinį su mielėmis ir užminkome elastingą tešlą.
- Tešlą perkeliame į aliejumi išteptą dubenį, uždengiame virtuviniu rankšluostuku ir kildiname apie 1 val. laiko.
- Po valandos tešlą padaliname į 10-15 vienodo dydžio gabaliukų ir formuojame apvalias bandeles.
- Suformuotas bandeles dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą (kepimo popierių apibarstau miltais). Kildiname dar 15-20 min.
- Išplakame kiaušinį ir plakiniu aptepame bandeles.
- Dedame kepti bandeles į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 15-20 min., kol gražiai apskrus.
SKANAUS!