Sultinio bandelės

Nesaldzios_bandeles

Aš labai mėgstu sūrius patiekalus, tai šios bandelės, kaip tik mano skonio. Pusryčiams jos tinka idealiai. Su sviestu, kiaušiniais ir šviežiais agurkais... 

Planuoja šias bandeles pasiimti į kelionę. Bus, kaip užkandis. Manau, kad ir prie sriubos jos puikiai tiktu :)

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinės sultinio  (~230 mililitrų)
  • 1 a. š. cukraus
  • 1 a. š. druskos
  • 7 g. sausų mielių
  • 2,5 stiklinės miltų
  • 1 v. š. aliejaus
  • 1 kiaušinis

GAMINIMO EIGA:

  • Jeigu sultinį gaminate iš kubelio, užpilkite jį karštu vandeniu, ištirpinkite ir leiskite atvėsti iki kol taps drungnas. Jeigu turite naminio sultinio, pašildykite jį, bet stebėkite, kad nebūtų karštas.
  • Į šiltą sultinį supilame mieles ir cukrų, išmaišome ir palaukiame maždaug 10-15 minučių, kol suputos.
  • Miltus sumaišome su druska, supilame sultinį su mielėmis ir užminkome elastingą tešlą.
  • Tešlą perkeliame į aliejumi išteptą dubenį, uždengiame virtuviniu rankšluostuku ir kildiname apie 1 val. laiko. 
  • Po valandos tešlą padaliname į 10-15 vienodo dydžio gabaliukų ir formuojame apvalias bandeles.
nesaldzios_bandeles
  • Suformuotas bandeles dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą (kepimo popierių apibarstau miltais). Kildiname dar 15-20 min.
  • Išplakame kiaušinį ir plakiniu aptepame bandeles.  
  • Dedame kepti bandeles į 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepame apie 15-20 min., kol gražiai apskrus.

SKANAUS!

lengvai_pagaminamos_bandeles
bandeles_su_sultiniu
Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.