Šokoladinis pyragas 🍫
Šitas pyragas skirtas tiems, kas mėgsta tamsų šokoladą.
Kepu jį gana dažnai. Šią žiemą atradau ypatingai skanų derinį su šaldytomis vyšniomis 🍒 (vyšnias šaldau be kauliukų). Tas sodraus šokolado skonis su vyšnių rūgštele puikiai dera. Gaila, bet šį kartą kepdama, vyšnių neturėjau. Naudojau liofilizuotas (šaltyje džiovintas) avietes, bet kitą kartą jų nenaudočiau, nes skonio visiškai nesijautė. Geriau jau išbandyčiau su šviežiomis avietėmis.
Rašau receptą tokį, kokį dariau, o jūs jau pasirinkite, dėti vyšnias, avietes, braškes ar nieko nedėti.
INGREDIENTAI:
- 12g liofilizuotų aviečių
- 180g sviesto
- 180g juodojo šokolado
- 80g miltų
- 40g kakavos miltelių
- 3 kiaušinių
- 90g cukraus
GAMINIMO EIGA:
- Sudėkite į dubenėlį gabalėliais pjaustytą sviestą ir laužytą šokoladą. Statykite dubenėlį ant puodo, virš verdančio vandens. Maišykite kol šokoladas su sviestu ištirps ir taps vientisa mase.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
- Kiaušinius išplakite su cukrumi. Masė turi būti puri.
- Į kiaušinių ir cukraus plakinį supilkite pravėsusį šokoladą su sviestu. Viska išmaišykite. Tada po truputi berkite ir įmaišykite miltų ir kakavos mišinį.
- Įmaišykite liofilizuotas avietes ar kitus pasirinktus priedus.
- Dėkite pyragą į kepimo formą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas iš apačios ir vėjelis) apie 25-30 min.
Šokoladą dažniausiai naudoju tokį:
SKANAUS!