Prancūziškas pyragas su rabarbarais

rabarbaru pyragas
Atsidariau šaldymo kamerą ir radau dar nesunaudotus rabarbarus. Pagalvojau, kad visai neblogai būtų kokį skanų pyragėlį išsikepti. Skonis labai vasariškas, persipina skani rūgštelė su saldumu. 
vasariskas pyragas
INGREDIENTAI:
  • 100g kambario temperatūros sviesto;
  • 100g cukraus;
  • 3 kiaušiniai;
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
  • 200g miltų;
  • 2 šaukšteliai kepimo miltelių;
  • Žiupsnelis druskos;
  • 500g rabarbarų.

GAMINIMO EIGA:

  1. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ( kepiau su funkcija viršus/apačia, be vėjelio). Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
  2. Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušame kiaušinius. Plakame, kol vienas kiaušinis pilnai įsiplaka į masę, tada įmušame sekantį.
  3. Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, ir druską.
  4. Miltų mišinį po mažu beriame į tešlą, maišome, kad tešla išliktu puri.
  5. Įmaišome rabarbarus (aš naudojau šaldytus, bet galima naudoti ir šviežius).
  6. Dedame tešlą į paruoštą kepimo formą ir pašauname į orkaitę. Kepame be vėjelio 1val. laiko ir dar 15min. su vėjeliu, kad gražiai paruduotu.

 

SKANAUS!

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą