Prancūziškas pyragas su rabarbarais
Atsidariau šaldymo kamerą ir radau dar nesunaudotus rabarbarus. Pagalvojau, kad visai neblogai būtų kokį skanų pyragėlį išsikepti. Skonis labai vasariškas, persipina skani rūgštelė su saldumu.
INGREDIENTAI:
- 100g kambario temperatūros sviesto;
- 100g cukraus;
- 3 kiaušiniai;
- 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
- 200g miltų;
- 2 šaukšteliai kepimo miltelių;
- Žiupsnelis druskos;
- 500g rabarbarų.
GAMINIMO EIGA:
- Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ( kepiau su funkcija viršus/apačia, be vėjelio). Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
- Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi iki purios masės. Po vieną įmušame kiaušinius. Plakame, kol vienas kiaušinis pilnai įsiplaka į masę, tada įmušame sekantį.
- Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų, ir druską.
- Miltų mišinį po mažu beriame į tešlą, maišome, kad tešla išliktu puri.
- Įmaišome rabarbarus (aš naudojau šaldytus, bet galima naudoti ir šviežius).
- Dedame tešlą į paruoštą kepimo formą ir pašauname į orkaitę. Kepame be vėjelio 1val. laiko ir dar 15min. su vėjeliu, kad gražiai paruduotu.
SKANAUS!