Trupininis obuolių pyragas 🍎
Vienas iš mano pirmųjų keptų pyragų buvo trupininis obuolių pyragas. Kiek prisimenu, tai tokie trupininiai pyragai man visada gaudavosi. Kai neturėdavau obuolių, sunaudodavau namuose turimas uogienes.
Pyrago pagrindui reikės:
- 110g cukraus
- 120g kokosų aliejaus
- 3 kiaušinių
- 150g graikiško jogurto
- 200g miltų
- 1 a.š. cinamono
- 1 a.š. kepimo miltelių
Obuolių įdarui:
- 600g obuolių
- 1a.š. cinamono
- 1 v.š. cukraus
Trupiniams:
- 50g tirpinto sviesto
- 100g miltų
- 1 v.š. cukraus
Gaminimo eiga:
1. Pirmiausia paruošiame pyrago pagrindą. Išplakame kiaušinius su cukrumi, graikišku jogurtu ir kokosų aliejumi. Įmaišome miltus, kepimo miltelius ir cinamoną. Tešlą dedame į kepimo formą išklota kepimo popieriumi.
2. Nulupame obuolius, išimame sėklas, supjaustome skiltelėmis arba kubeliais. Ant viršaus beriame cinamoną ir cukrų, išmaišome. Paskleidžiame obuolius ant pagamintos tešlos paviršiaus.
3. Rankomis sumaišome trupiniams skirtus ingredientus, kol gausis drėgni trupinukai. Jais apibarstome obuolius.
4. Dedame pyragą kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę, apie 50min., kol pyragas gražiai paruduoja.
Skanaus!