Naminis picos padas 🍕

PENKTADIENIS! Jau net nebe susigaudau, kiek metų, beveik kiekvieną penktadienį kepame naminę picą. 

Nusprendžiau, kad jau laikas su jumis pasidalinti šiuo paprastu ir labai geru receptu.

Labai tikiuosi, kad išbandysite.

Padas gaunasi gan didelis. Galite gaminti vieną didelę picą, per visą skardą arba 2 apskritas mažesnes picas. 
Kartais, jei noriu vienos mažesnės picos, dedu per pus mažiau miltų ir vandens. 

INGREDIENTAI:

  • 600g miltų
  • 400ml Å¡ilto vandens
  • 14g sausų mielių 
  • 30ml alyvuogių aliejaus
  • 10g druskos
  • 5g cukraus

 

  • trintų pomidorų/pomidorų tyrės
  • tarkuoto sÅ«rio
  • mėgstamų priedų (vytinta mėsa, grybai, pesto, alyvuogės, svogÅ«nai...)

GAMINIMO EIGA:

  1. Į šiltą vandenį supilame cukrų, alyvuogių aliejų ir mieles. Paliekame apie 10-15min, kol mielės pradės veikti (suputos).
  2. Į didelį dubenį beriame miltus, druską.
  3. Vandenį su mielėmis supilame į miltus ir viską labai gerai išmaišome. Paliekame pusvalandžiui, uždengę indą virtuviniu rankšluosčiu.
  4. Po pusvalandžio tešlą dar kartą gerai išminkome ir vėl paliekame uždengę, kol tešla padvigubės.
  5. Kai tešla padvigubėja, jau galime formuoti picos padą. 
  6. Padarius norimą formą, picą tepame trintais pomidorais arba pomidorų tyrę ir dedame į įkaitintą orkaitę 220C, 15-20min. arba kol matysis, kad padas jau iškepęs.
  7. Kai matome, kad padas jau iškepė, dedame ant viršaus tarkuotą sūrį, ir tada likusius norimus ingredientus.
  8. Deda vėl į orkaitę ir laukiame, kol suris išsilydys.
  9. Išsilydžius sūriui, pica jau paruošta, traukiame ją lauk ir skanaujame.

 

SKANAUS!

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą