Naminė duona su sausomis mielėmis
Labai mėgstu naminę duoną. Tiesa pasakius, labai mėgstu visus namuose gamintus miltinius gaminius 🤭. Dažniausiai ieškau lengvų receptų, nes tokiu maistu noriu mėgautis dažnai, o laiko, kaip ir visi, turiu paroje ribotai. Žodžiu, jau senokai naudoju tokį lengvą duonos receptą (tik vis nepamenu kur jį radau).
Šią duoną lyg ir vadina - NEMINKYTA DUONA.
Pabandykit, tikiu, kad pavyks iš pirmo karto 🙂
INGREDIENTAI:
- 400g miltų
- 330ml šilto vandens
- 1a.š. sausų mielių
- 1a.š. druskos
- 0,5a.š. cukraus
- NEBŪTINA - pasirinkti priedai (aš dėjau 3 valgomus sėklų mišinio)
GAMINIMO EIGA:
- Dubenyje, iki vientisos masės sumaišome miltus, cukrų, druską, mieles ir vandenį. Uždengiame indą virtuviniu rankšluosčiu ir paliekame 1-1.5 val. pailsėti.
- Po 1-1.5 val. beriame priedus ir viską gerai išmaišome/išminkome. Tada pamiltuojame paviršių ant kurio formuosime kepaliuką. Išverčiame ant jo tešlą. Ranka suformuokite norimą formą . Suformuotą kepaliuką dedam ant pamiltuoto kepimo popieriaus ir perkeliame į indą, kuriame toliau toliau kildinsime apie 1 val. Aš kildinau paprastam puode uždengusi rankšluostėliu.
- Po valandos įkaitiname orkaitę su puodu, kuriame kepsime duoną, iki 220/230 °C. Į įkaitusi puodą dedame duoną su kepimo popieriumi, uždengiame dangčiu ir kepame 30 min.
- Po 30 min. nuimame kepimo popierių ir dangtį, pašauname duoną į orkaitę dar 15 min., kad gražiai apskrustu.
Miltus naudojau tokius:
SKANAUS!