Morkų keksas 🥕


Minkštas, purus, drėgnas ir lengvai pagaminamas. Toks, kaip iš kepyklėlės. Morkų keksas arba kitaip morkų pyragas.
Reikės:
- 300g morkų;
- 2 kiaušinių;
- 70g cukraus;
- 125g alyvuogių aliejaus;
- 1 a.š. vanilės ekstrakto;
- 170g miltų;
- 1 a.š. kepimo miltelių;
- 1 a.š. malto cinamono;
- žiupsnelio druskos;
Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi.
Viename dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną.
Kitame dubedyje kiaušinius išplakame su cukrumi, kol masė pasidarys šviesi ir tiršta. Supilame aliejų ir vanilės ekstraktą, gerai išmaišome.
Į šlapią masę įmaišome miltų mišinį. Sudedame tarkuotas morkas.
Tešlą supilame į kepimo formą. Kepame apie 45-50min. Ar pyragas iškepęs, galite patikrinti pyrago viduryje įsmeigdami medinį pagaliuką, jeigu jis neapsivelia tešla, vadinasi, jau yra iškepęs.
SKANAUS!