Moliūgų sviestas

Ruduo man visada kvepia moliūgais 🎃, šiltais namais ir mažais eksperimentais virtuvėje. Visada galvojau, kad moliūgų sviestą pasigaminti sudėtinga. Kodėl? Nežinau 🤷🏻♀️ Bet šiais metais, kai namuose prisikaupė daug moliūgų, pagalvojau – kodėl gi nepabandžius?
Ir žinot, pasirodo, moliūgų sviestą pasigaminti visai paprasta, o jo skonis – tiesiog nuostabus. Tai skanėstas, kuris puikiai dera prie rudeniškų patiekalų.
Dalinuosi receptu, kuris, tikiuosi, ir jūsų namams suteiks šiek tiek daugiau rudeniško jaukumo 🍂✨
Reikės:
- 1 nedidelio moliūgo
- 1 stiklinė cukraus
- 1 stiklinės vandens
- 1 valgomo šaukšto
- 1 arbatinio šaukštelio maltos vanilės
Gaminimas:
Moliūgą perpjauname per pusę, išskobiame sėklas ir minkštimą.

Dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepame 180 °C įkaitintoje orkaitėje, kol viršus truputį apskrus.

Iškepusį moliūgą išskobiame šaukštu.

Į puodą supilame cukrų ir vandenį, kaitiname, kol cukrus ištirps.
Sudedame moliūgų tyrę, gerai išmaišome. Įberiame cinamono, vanilės ir vėl viską gerai išmaišome.

Palaukiame, kol užvirs, ir dar šiek tiek paverdame.
Atvėsusią tyrę supilame į pasirinktus indelius. Laikome šaldytuve arba, kaip aš, – dalį indelių užsišaldome 🙂
Čia gali pažiūrėti video: