Mieliniai blynai 🥞(su sausomis mielėmis)

Prasidėjo vaikui vasaros atostogos. Turbūt, kaip ir visi vaikai, mūsiškis bet ko nevalgo. Blynai yra tas patiekalas, kuris jam visada  “sueina”.

Paprastas, lengvas receptas. Naudojau sausas mieles, nes su šlapiom nelabai pavyksta susidraugauti 🤭 O sausų mielių, pas mus, būna beveik visada.

Blynus pasigardinom grietine ir mėlynių uogiene 🫐 Buvo LABAI skanu 🫠

 Trumpą blynų kepimo video rasi čia.

INGREDIENTAI:

  • 250 g miltų
  • 4 Å¡aukÅ¡tai cukraus
  • 7 g sausų mielių
  • Žiupsnelis druskos
  • 2 kiauÅ¡iniai
  • 250 ml Å¡ilto pieno (naudojau migdolų, bet tinka ir kitoks, jÅ«sų pasirinktas)
  • 1 Å¡aukÅ¡tas saulėgrąžų aliejaus

 

GAMINIMO EIGA:

  1. Pašildykite pieną, dėkite šaukštą cukraus ir supilkite mieles. Truputį pamaišykite, ir palikite 10min. pastovėti, kad mielės pradėtų veikti (suputotu).
  2. Kiaušinius išplakite su likusiu cukrumi, druska ir aliejumi.
  3. Į kiaušinius įmaišykite pieną su mielėmis. Suberkite miltus, užmaišykite tešlą.
  4. Dubenį uždenkite virtuviniu rankšluosčiu ir palikite 15min., kad tešla pakiltų.
  5. Kai tešla pakils, blynus kepkite keptuvėje ant įkaitinto aliejaus.

SKANAUS!

 

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą