Mielinės bandelės su aguonomis

Bandelės su aguonomis
Mielinės bandelės man visada asocijuojasi su rudeniu 🍂 Mūsų mokykloje tokias pardavinėdavo. Su aguonomis, cinamonu arba tamsiu šokoladu. Aš kiekvieną dieną, po pietų (arba vietoje pietų) po vieną tokią suvalgydavau. 
Vis su nostalgija prisimenu tą saldų bandelių skonį... 
Nors dar ne ruduo, bet taip stipriai užsinorėjau tokių bandelių. Turbūt, kad pirmą kartą savo gyvenime kepiau bandeles. Su išvaizda dar yra kur tobulėti, bet skonis gavosi tobulas. Drėgnos ir minkštos bandelės :)

INGREDIENTAI:

  • 460g miltų
  • 60g cukraus
  • 2 a.š. sausų mielių
  • 250ml pieno
  • 1 kiaušinio
  • 60g ištirpinto sviesto

Įdarui:

  • 60g ištirpinto sviesto
  • 100g rudojo cukraus
  • 3a.š. maltų aguonų

Aptepti:

  • 1v.š. cukraus pudros
  • 2v.š. vandens

GAMINIMO EIGA:

  • Pašildome pieną (kad būtų vos vos šiltas). Į pieną įmušame kiaušinį, supilame ištirpintą sviestą, beriame cukrų. Viską išmaišome. Supilame mieles ir paliekame 10-15min.
  • Po 10-15min. beriame miltus ir užminkome tešlą. Minkome apie 5min. (tešla bus lipni).
mieline tesla
  • Tešlą dedame į aliejumi išteptą dubenį, uždengiame virtuviniu rankšluostėliu ir laukiame, kol padvigubės.
  • Ingredientus skirtus įdarui sumaišome tarpusavyje.
  • Pakilusią tešlą iškočiojame į didelį kvadratą ir aptepame įdaru. Suvyniojame didelį vyniotinį. ir padaliname jį į 8-10 dalių.
bandeles su aguonu idaru
  • Bandeles sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ir paliekame dar apie 20min. iškilti.
aguonu bandeles
  • Dedame kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę apie 20min. 
  • Iškepusias bandeles aptepame cukraus pudros ir vandens mišiniu. 
lengvai pagaminamos bandeles

    SKANAUS!

    Grįžti į tinklaraštį

    Rašyti komentarą

    Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.