Mielinės bandelės su aguonomis
Mielinės bandelės man visada asocijuojasi su rudeniu 🍂 Mūsų mokykloje tokias pardavinėdavo. Su aguonomis, cinamonu arba tamsiu šokoladu. Aš kiekvieną dieną, po pietų (arba vietoje pietų) po vieną tokią suvalgydavau.
Vis su nostalgija prisimenu tą saldų bandelių skonį...
Nors dar ne ruduo, bet taip stipriai užsinorėjau tokių bandelių. Turbūt, kad pirmą kartą savo gyvenime kepiau bandeles. Su išvaizda dar yra kur tobulėti, bet skonis gavosi tobulas. Drėgnos ir minkštos bandelės :)
INGREDIENTAI:
- 460g miltų
- 60g cukraus
- 2 a.š. sausų mielių
- 250ml pieno
- 1 kiaušinio
- 60g ištirpinto sviesto
Įdarui:
- 60g ištirpinto sviesto
- 100g rudojo cukraus
- 3a.š. maltų aguonų
Aptepti:
- 1v.š. cukraus pudros
- 2v.š. vandens
GAMINIMO EIGA:
- Pašildome pieną (kad būtų vos vos šiltas). Į pieną įmušame kiaušinį, supilame ištirpintą sviestą, beriame cukrų. Viską išmaišome. Supilame mieles ir paliekame 10-15min.
- Po 10-15min. beriame miltus ir užminkome tešlą. Minkome apie 5min. (tešla bus lipni).
- Tešlą dedame į aliejumi išteptą dubenį, uždengiame virtuviniu rankšluostėliu ir laukiame, kol padvigubės.
- Ingredientus skirtus įdarui sumaišome tarpusavyje.
- Pakilusią tešlą iškočiojame į didelį kvadratą ir aptepame įdaru. Suvyniojame didelį vyniotinį. ir padaliname jį į 8-10 dalių.
- Bandeles sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ir paliekame dar apie 20min. iškilti.
- Dedame kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę apie 20min.
- Iškepusias bandeles aptepame cukraus pudros ir vandens mišiniu.
SKANAUS!