"Marmurinis" keksas

Labai mėgstu tokius lengvai pagaminamus keksus. Jiems nereikia visokių "mandrų" ingredientų, todėl ir kepu juos dažnai. Šį kartą užsimaniau kekso su kakava. Ne paslaptis, kad aš ją labai mėgstu 🤤 
Žodį marmurinis užrašiau kabutėse, nes tiesą pasakius niekada tokio kekso nekepiau pagal kažkokį tikrą receptą. Man atrodo, kad jame turėtu būti naudojamas šokoladas 🍫
Šis receptas labai panašus į mano ankščiau įkeltą citrininio kekso receptą, tik truputį jį pakeičiau.

INGREDIENTAI:

  • 3 kiaušiniai
  • 170g kambario temperatūros sviesto
  • 210g miltų
  • 140g cukraus
  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių
  • 25g kakavos miltelių
  • žiupsnelis druskos

 

GAMINIMO EIGA:

  1. Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Masė turi pasidaryti puri ir pašviesėti.
  2. Toliau plakant po vieną įmuškite kambario temperatūros kiaušinius.
  3. Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais. 
  4. Į svieto, cukraus ir kiaušinių masę po truputi maišydami suberkite miltus.
  5. Tešlą padalinkite per pusę. Į vieną pusę suberkite kakavą ir išmaišykite, kad tešla taptu gražiai kakavinės spalvos.
  6. Supilkite tešlą į sviestu išteptą kepimo formą, gražiai ją sluoksniuodami. Aš į pagalbą pasiėmiau medinį pagaliuką.
  7. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ℃ (pasirinkite funkciją su kaitinimu iš apačios ir vėjeliu). Kepkite 45-50min. Ar keksas iškepęs, galite patikrinti įsmeigę medinį pagaliuką. Jeigu keksas jau iškepęs, jis neapsivels tešla.
  8. Kai keksas iškeps, ištraukite jį iš orkaitės ir palikite formoje atvėsti. 

SKANAUS! 

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą