"Marmurinis" keksas
Labai mėgstu tokius lengvai pagaminamus keksus. Jiems nereikia visokių "mandrų" ingredientų, todėl ir kepu juos dažnai. Šį kartą užsimaniau kekso su kakava. Ne paslaptis, kad aš ją labai mėgstu 🤤
Žodį marmurinis užrašiau kabutėse, nes tiesą pasakius niekada tokio kekso nekepiau pagal kažkokį tikrą receptą. Man atrodo, kad jame turėtu būti naudojamas šokoladas 🍫
Šis receptas labai panašus į mano ankščiau įkeltą citrininio kekso receptą, tik truputį jį pakeičiau.
INGREDIENTAI:
- 3 kiaušiniai
- 170g kambario temperatūros sviesto
- 210g miltų
- 140g cukraus
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 25g kakavos miltelių
- žiupsnelis druskos
GAMINIMO EIGA:
- Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Masė turi pasidaryti puri ir pašviesėti.
- Toliau plakant po vieną įmuškite kambario temperatūros kiaušinius.
- Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais.
- Į svieto, cukraus ir kiaušinių masę po truputi maišydami suberkite miltus.
- Tešlą padalinkite per pusę. Į vieną pusę suberkite kakavą ir išmaišykite, kad tešla taptu gražiai kakavinės spalvos.
- Supilkite tešlą į sviestu išteptą kepimo formą, gražiai ją sluoksniuodami. Aš į pagalbą pasiėmiau medinį pagaliuką.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 ℃ (pasirinkite funkciją su kaitinimu iš apačios ir vėjeliu). Kepkite 45-50min. Ar keksas iškepęs, galite patikrinti įsmeigę medinį pagaliuką. Jeigu keksas jau iškepęs, jis neapsivels tešla.
- Kai keksas iškeps, ištraukite jį iš orkaitės ir palikite formoje atvėsti.
SKANAUS!