Keto duona 🍞
Labai mėgstu visokius miltinius patiekalus. Galėčiau juos valgyti, kad ir kiekvieną dieną 🤭
Žinau, nesveika, o dar ir cukraus kiekis kraujyje mėgsta pakilti…
Kartasi darau pertraukas nuo „blogo” maisto ir renkuosi sveikesnius patiekalus. Šį kartą sugalvojau pasigaminti KETO duoną. Ši duona yra be įprastų miltų. Naudojau kokosų ir migdolų miltus. Kepiau tokią duoną pirmą kartą, bet gavosi visai neblogai, kartosiu. Siūlau išbandyti ir jums. 🙂
Ši duona ne tik sveikesnė (mažiau angliavandenių, nei įprastoje), bet ir lengvai pagaminama. Tiks ir prie pusryčių stalo ir kaip lengvas užkandis.
INGREDIENTAI:
- 1 v.š. koksų aliejaus
- 4 kiaušiniai
- 50 g. migdolų miltų
- 50 g. kokosų miltų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 1 a.š. druskos
- 100 g. duonos sėklų mišinio
GAMINIMO EIGA:
- Dubenyje sumaišome visu sausu ingredientus: miltus, kepimo miltelius, druską ir sėklas.
- Į dubenį su sausais ingredientais įmušame kiaušinius, supilame kokosų aliejų ir viską gerai išmaišome, kol masė tampa vientisa.
- Indą, kuriame kepsime duoną, išklojame kepimo popieriumi ir supilame tešlą. Viską gražiai išlyginame ir jei norisi, užberiame dar sėklų ant viršaus.
- Dedame kepti į iš anksto įkaitintą 180 laipsnių orkaitę apie 40 min.
SKANAUS!