Keptų pomidorų padažas 🍅

naminis_pomidoru_padazas
Mūsų šeima yra didelė naminių picų mėgėja. Picos padą visada pasigamindavome patys (receptą rasite paspaudę čia ), o ant jo tepdavome parduotuvėje pirktą trintų pomidorų masę. Aišku, būdavo skanu ir net nepagalvojau, kad galiu pati pasigaminti tokį dalyką, kol neatėjo pomidorų sezonas. 
Pomidorų daug, o jų valgyti nespėjam...
Pabandžiau pasigaminti padažą kaitint pomidorus puode ant viryklės. Gavosi, viskas gerai, bet pomidorų dar daug liko, o prie puodų nėra laiko kada stovėti. 
Vieną dieną prisiminiau, kad čia visi dalinasi kažkokiu padažu, kurį kepa orkaitėje. Na, galvoju, ir aš pabandysiu. Recepto neieškojau, dariau viską iš nuojautos, o paragavusi galutinį variantą labai nustebau. Viskas gavosi puikiai, skonis idealus! 

 

INGREDIENTAI:

  • 2 kg pomidorų
  • 1 v.š. druskos (aš naudojau druską su meškiniu česnaku)
  • 1 a.š. rudojo cukraus
  • 5 česnako skiltelės
  • 2 nedideli svogūnai
  • 8 dideli šviežio baziliko lapeliai

GAMINIMO EIGA:

  1. Švariai nuplauname ir supjaustome pomidorus, dedame į indą, kuriame viską kepsime.
  2. Nulupame česnako skilteles.
  3. Nulupame svogūnus, supjaustome juos į keturias dalis.
  4. Česnakus, svogūnus, druską, cukrų ir bazilikus dedame ant pomidorų, viską permaišome.
  5. Dedame viską kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę, kol pomidorų galiukai truputį pajuoduoja. kepti_pomidorai
  6. Iškepusius, dar karštus pomidorus sutriname ir leidžiame padažui atvėsti. trinti_pomidorai_receptas

Aš atvėsusį padažą susipilsčiau į nedidelius indelius ir užsišaldžiau. Kai planuosim gaminti picą ar makaronus su padažu, o gal lazaniją, iš vakaro išsiimsiu padažą iš šaldymo kameros ir leisiu jam lėtai atšilti. 

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą

Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.