Keptų pomidorų padažas 🍅
Mūsų šeima yra didelė naminių picų mėgėja. Picos padą visada pasigamindavome patys (receptą rasite paspaudę čia ), o ant jo tepdavome parduotuvėje pirktą trintų pomidorų masę. Aišku, būdavo skanu ir net nepagalvojau, kad galiu pati pasigaminti tokį dalyką, kol neatėjo pomidorų sezonas.
Pomidorų daug, o jų valgyti nespėjam...
Pabandžiau pasigaminti padažą kaitint pomidorus puode ant viryklės. Gavosi, viskas gerai, bet pomidorų dar daug liko, o prie puodų nėra laiko kada stovėti.
Vieną dieną prisiminiau, kad čia visi dalinasi kažkokiu padažu, kurį kepa orkaitėje. Na, galvoju, ir aš pabandysiu. Recepto neieškojau, dariau viską iš nuojautos, o paragavusi galutinį variantą labai nustebau. Viskas gavosi puikiai, skonis idealus!
INGREDIENTAI:
- 2 kg pomidorų
- 1 v.š. druskos (aš naudojau druską su meškiniu česnaku)
- 1 a.š. rudojo cukraus
- 5 česnako skiltelės
- 2 nedideli svogūnai
- 8 dideli šviežio baziliko lapeliai
GAMINIMO EIGA:
- Švariai nuplauname ir supjaustome pomidorus, dedame į indą, kuriame viską kepsime.
- Nulupame česnako skilteles.
- Nulupame svogūnus, supjaustome juos į keturias dalis.
- Česnakus, svogūnus, druską, cukrų ir bazilikus dedame ant pomidorų, viską permaišome.
- Dedame viską kepti į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę, kol pomidorų galiukai truputį pajuoduoja.
- Iškepusius, dar karštus pomidorus sutriname ir leidžiame padažui atvėsti.
Aš atvėsusį padažą susipilsčiau į nedidelius indelius ir užsišaldžiau. Kai planuosim gaminti picą ar makaronus su padažu, o gal lazaniją, iš vakaro išsiimsiu padažą iš šaldymo kameros ir leisiu jam lėtai atšilti.