Kepti kiaušiniai su avokadų salotomis

pusryciai_sergant_cukriniu_diabetu
Kai norisi sveikų, mažai angliavandenių turinčių ir sočių pusryčių. Pavalgius tokio maisto, soti jaučiuosi iki pietų ir visai nebesinori užkandžiauti. Salotas pasidariau tiesiog iš turimų namuose daržovių likučių. 
Beje sūrį rekomenduoju rinktis atidžiai paskaičius etiketes. Visada žiūriu, kad būtų kuo mažiau ingredientų. Geriausia sūrio sudėtis: pienas, druska ir fermentas. 
    Reikės:
    • 2 kiaušinių
    • nedidelio svogūno
    • truputi sūrio
    • nedidelės paprikos
    • mažo avokado
    • šiek tiek petražolių
    • šlakelio citrinos sulčių
    • alyvuogių aliejaus
    • druskos (pagal skonį)
    • pipirų (pagal skonį)
    • džiovintų čili pipiriukų (pagal skonį)
    Supjaustau pusę svogūno ir jį pakepinu ant sviesto. Mušu ant svogūnų kiaušinius ir palaukiu, kol apačia truputį apskrus, tada juos apverčiu, apibarstau druska, pipirais, čili pipiriukai, dedu sūrio riekeles (galima dėti ir tarkuotą sūrį), uždengiu keptuvę dangčiu ir laukiu, kol sūris išsilydys.
    Kol tirpsta sūris, pasigaminu salotas.
    Kubeliais supjaustau likusį svogūną, papriką ir avokadą, susmulkinu petražoles. Viską dedu į indą, beriu druską, pipirus, čili pipiriukus, apšlakstau citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi ir išmaišau. 

    Grįžti į tinklaraštį

    Rašyti komentarą

    Turėkite omenyje, kad prieš paskelbiant komentarus, jie turi būti patvirtinti.