Duona Focaccia

Lengvai pagaminama duona. Visada gaunasi iš pirmo karto. Turbūt, kad sunkiausia šio recepto dalis - laukti, kol iškils tešla :) Sudėtis jos labai paprasta, o priedus galima lengvai pakeisti kitais. 
 Duona fokacia

DUONA

 

KAS TA FOCACCIA?

Focaccia (tariama fokačiją) - tai plokščia itališka duona, labai panaši į picą. Ką tik iškeptos šios duonos kvapas, kaip ir skonis - nuostabūs.

 

INGREDIENTAI:

  • 2 stiklinės miltų (300g)
  • 1 stiklinė šilto vandens (250ml)
  • 1 šaukštelis sausų mielių (2g)
  • 1 šaukštelis cukraus (2g)
  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukštelis druskos (2g)
  • keli šaukštai sviesto ir aliejaus, kepimo indui ištepti
  • pasirinkti priedai (pvz.: alyvuogės, rozmarinas, druskos dribsniai, saulėje džiovinti pomidorai...)

GAMINIMO EIGA:

  1. Dubenyje sumaišau miltus, druską, cukrų ir mieles.
  2. Užpilu vandenį ir alyvuogių aliejų.
  3. Maišau tešlą, kol nebelieka sausų miltų.
  4. Dubenį uždengiu ir palieku iškilti (kambario temperatūroje 3-5val.).
  5. Indą, kuriame kepsiu, ištepu sviestu ir įpilu aliejaus. Nepagailėkite ''riebumo'', nes kitaip duona prilips.
  6. Perkelių tešlą į kepimo indą ir ant paviršiaus užpilu šaukštą aliejaus.
  7. Palieku tešlą dar kartą pakilti apie 1-3 val.
  8. Kai tešla iškyla, pirštais padarau duobeles, apibarstau rozmarinais, pjaustytomis alyvuogėmis ir druskos dribsniais (priedus galite pasirinkti patys).
  9. Kepu 200 ℃ įkaitintoje orkaitėje, be vėjelio 30min., vėliau įjungiu vėjelį ir kepu dar 10-15min., kol viršus paruduoja.
  10. Traukiam iš orkaitės, palaukiam, kol truputį atvės ir skanaujam.

Pas mus ši duona niekada neužsibūna iki sekančios dienos. SKANAUS :)

 

 

 

Grįžti į tinklaraštį

Rašyti komentarą