Duona Focaccia
Lengvai pagaminama duona. Visada gaunasi iš pirmo karto. Turbūt, kad sunkiausia šio recepto dalis - laukti, kol iškils tešla :) Sudėtis jos labai paprasta, o priedus galima lengvai pakeisti kitais.
KAS TA FOCACCIA?
Focaccia (tariama fokačiją) - tai plokščia itališka duona, labai panaši į picą. Ką tik iškeptos šios duonos kvapas, kaip ir skonis - nuostabūs.
INGREDIENTAI:
- 2 stiklinės miltų (300g)
- 1 stiklinė šilto vandens (250ml)
- 1 šaukštelis sausų mielių (2g)
- 1 šaukštelis cukraus (2g)
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštelis druskos (2g)
- keli šaukštai sviesto ir aliejaus, kepimo indui ištepti
- pasirinkti priedai (pvz.: alyvuogės, rozmarinas, druskos dribsniai, saulėje džiovinti pomidorai...)
GAMINIMO EIGA:
- Dubenyje sumaišau miltus, druską, cukrų ir mieles.
- Užpilu vandenį ir alyvuogių aliejų.
- Maišau tešlą, kol nebelieka sausų miltų.
- Dubenį uždengiu ir palieku iškilti (kambario temperatūroje 3-5val.).
- Indą, kuriame kepsiu, ištepu sviestu ir įpilu aliejaus. Nepagailėkite ''riebumo'', nes kitaip duona prilips.
- Perkelių tešlą į kepimo indą ir ant paviršiaus užpilu šaukštą aliejaus.
- Palieku tešlą dar kartą pakilti apie 1-3 val.
- Kai tešla iškyla, pirštais padarau duobeles, apibarstau rozmarinais, pjaustytomis alyvuogėmis ir druskos dribsniais (priedus galite pasirinkti patys).
- Kepu 200 ℃ įkaitintoje orkaitėje, be vėjelio 30min., vėliau įjungiu vėjelį ir kepu dar 10-15min., kol viršus paruduoja.
- Traukiam iš orkaitės, palaukiam, kol truputį atvės ir skanaujam.
Pas mus ši duona niekada neužsibūna iki sekančios dienos. SKANAUS :)