Citrininis keksas su aguonomis 🥧🍋
Labas.
Šiandien pasidalinsiu su jumis labai skaniu receptu - citrininio kekso su aguonomis. Purus, drėgnas, saldus su ryškiu citrinos skoniu 🥧🍋
Šį desertą labai lengva pagaminti. Jis puikiai tiks, kaip desertas prie popiečio arbatos/kavos puodelio, o gražiai papuošus šis keksas gali tapti ir šventės pažiba :)
INGREDIENTAI:
- 3 kiaušiniai
- 170g kambario temperatūros sviesto
- 210g miltų
- 140g cukraus
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
- 1 šaukštelis kepimo miltelių
- 1 žaliosios citrinos žievelė
- 1 geltonos citrinos žievelė
- 20g aguonų
- 1 stiklinė verdančio vandens
- žiupsnelis druskos
- 150ml vandens
- 40g cukraus
- pusės citrinos sulčių
GAMINIMO EIGA:
- Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu.
- Nutarkuokite žalios ir geltonos citrinos žieveles (ATSARGIAI - nenutarkuokite baltos dalies, nes ji karti, tarkuokite tik spalvotą dalį).
- Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Masė turi pasidaryti puri ir pašviesėti.
- Toliau plakant po vieną įmuškite kambario temperatūros kiaušinius.
- Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais.
- Į svieto, cukraus ir kiaušinių masę po truputi maišydami suberkite miltus.
- Nukoškite ir įmaišykite į tešlą aguonas, bei citrinos žieveles.
- Supilkite tešlą į sviestu išteptą kepimo formą.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 ℃ (pasirinkite funkciją su kaitinimu iš apačios ir vėjeliu). Kepkite 45-50min. Ar keksas iškepęs, galite patikrinti įsmeigę medinį pagaliuką. Jeigu keksas jau iškepęs, jis neapsivels tešla.
- Kai keksas iškeps, ištraukite jį iš orkaitės ir palikite formoje atvėsti. Tuo tarpu pasigaminkite sirupą.
- Visus sirupo ingredientus sumaišykite ir virkite ant ant žemos kaitros, kol sutirštės.
- Išimkite keksą iš formos ir apliekite sirupu.
- Palikite pastovėti, kol sirupas susigers ir keksas bus visiškai atvėsęs.
Keksą galite papuošti citrinos žievelėmis, apibarstyti cukraus pudra ar aplieti cukraus pudros ir citrinos sulčių glajumi.
SKANAUS!