Citrininis keksas 🍋

INGREDIENTAI:
- 3 kiaušiniai
- 170g kambario temperatūros sviesto
- 210g miltų
- 140g cukraus
- 2 šaukšteliai vanilinio cukraus
-
1 šaukštelis kepimo miltelių
- 2 geltonų citrinų žievelės
- žiupsnelis druskos
INGREDIENTAI SIRUPUI:
- 150ml vandens
- 40g cukraus
- pusės citrinos sulčių
Nutarkuokite citrinų žieveles (ATSARGIAI - nenutarkuokite baltos dalies, nes ji karti, tarkuokite tik spalvotą dalį).
Kambario temperatūros sviestą išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Masė turi pasidaryti puri ir pašviesėti. Toliau plakant po vieną įmuškite kambario temperatūros kiaušinius.
Miltus persijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais. Į svieto, cukraus ir kiaušinių masę po truputi maišydami suberkite miltus. Įmaišykite į tešlą vienos citrinos žieveles. Supilkite tešlą į sviestu išteptą kepimo formą.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 ℃ (pasirinkite funkciją su kaitinimu iš apačios ir vėjeliu). Kepkite 45-50min. Ar keksas iškepęs, galite patikrinti įsmeigę medinį pagaliuką. Jeigu keksas jau iškepęs, jis neapsivels tešla. Kai keksas iškeps, ištraukite jį iš orkaitės ir palikite formoje atvėsti. Tuo tarpu pasigaminkite sirupą.
Visus sirupo ingredientus sumaišykite ir virkite ant ant žemos kaitros, kol sutirštės. Išimkite keksą iš formos ir apliekite sirupu. Palikite pastovėti, kol sirupas susigers ir keksas bus visiškai atvėsęs.
SKANAUS!
PREKĖS, KURIOS GALI JUMS PATIKTI: